Bouwwerkzaamheden gestart

Geschreven door op 30 juli 2020

Een jaar na dato:

Het is vandaag een jaar geleden dat een desastreuze brand VS Apple platlegde. Allereerst onze dank voor alle geduld en betrokkenheid. Wij blikken graag met u terug op de ontwikkelingen van afgelopen jaar en kijken met u vooruit naar de nieuwbouw van onze fabriek.

Wat is er afgelopen jaar gebeurd? 

Binnen 3 dagen zat het personeel van VS Apple in Polen om van daar uit de continuïteit te garanderen. Simultaan op de achtergrond zijn de plannen voor de nieuwbouw uitgedacht en geconcretiseerd. Uiteindelijk kregen we eind mei pas de beslissing van de verzekering dat we definitief mochten gaan bouwen. Omdat we toen midden in de Corona tijd zaten, en het dus niet voor het personeel van VS Apple was toegestaan om naar Polen af te reizen, hebben we het voorbereidende werk zelf opgepakt. Zo werd een productiemedewerker shovel-machinist en de bedrijfsleider kraanmachinist.

Nadat het voorbereidende werk was gedaan kwamen de mannen van ons aannemersbedrijf, Bosma, in beeld. De dockshelters werden gestort, levelers geplaatst, vloerverwarming voor de kantoren aangelegd, en op moment van schrijven leggen ze de laatste hand aan de funderingen voor dat ze van hun bouwvak gaan genieten. Na de bouwvak gaan we beginnen aan de staalconstructie. Vanaf dat moment gaat het snel, veelal zullen er meerdere bedrijven met hun specialisme tegelijkertijd zich met de bouw bezig houden. De isolatiepanelen zullen geplaatst worden, het leggen van hoogwaardige hygi├źnische vloeren noem maar op. 

Productieproces

Vanaf half november gaan de productielijnen geplaatst worden. We hebben uiteraard ons het afgelopen jaar bezig gehouden met wat kan beter, hoe kan het sneller, en bovendien, hoe kunnen we de maatstaf voor onszelf nog hoger leggen wat betreft de kwaliteit. Dit heeft geresulteerd in de aankoop van diverse hoogwaardige machines, zowel voor de schillijn als voor de processing lijn.

Heel de fabriek wordt gebouwd met oog op de toekomst, zo hebben wij plaats voor 16(!) schilmachines en wordt de processing ruimte voor de puree en vullingen 2,5 keer zo groot. De planning is dat we in de eerste weken van 2021 weer volledig operationeel kunnen zijn vanuit Marknesse.

Wij hopen dan ook u weer de lekkerste producten te mogen leveren vanuit onze gloednieuwe en moderne fabriek te Marknesse!

Bekijk de eerste beelden in de onderstaande video: